LA DISCALCÚLIA



Què és?La discalcúlia és una dificultat d’aprenentatge de les matemàtiques. Es una condició neurològica que dificulta la comprensió de les mates i totes les tasques que te a veure amb elles. 

 

Les persones que tenen discalcúlia poden tenir dificultats per resoldre exercicis senzills i conceptes matemàtics més abstractes. 

 

La discalcúlia no desapareix. Comprendre conceptes bàsics és un repte per les persones que ho pateixen, per això, pot arribar a ser un obstacle en la vida quotidiana. 

 

Les dificultats que pateixen son diverses i variaran segons l’edat. 

 

Pel que fa als indicadors o senyals més comunsde la discalcúlia serien: 

 

Preescolar:mostren problemes per aprendre a comptar, per comprendre el concepte del numero, per escriure’ls, confonen o inverteix per exemple el 9 i el 6 o el 3 i el 8, els hi costa fer seqüències o limitar-les, per exemple dir que compti fins a 10 i pari i passi el 10 i no pari.. o li diguis, a partir del 20 i es perdi, també es solen saltar números. 

 

Primària: fan servir els dits per comptar, els hi costa fer càlculs aproximats, treballar amb centenes, milions, es bloquegen davant les mates; els hi costen els problemes per reconèixer els símbols aritmètics, no recorden com sumar o com fer operacions bàsiques, facin servir els dits per comptar, comencen a fer operacions bàsiques amb ordre incorrectes, no sàpiguen alienar les operacions. Tenen problemes per fer sumes i restes emportant, no comprenen els enunciats dels problemes, necessiten si o si seguir uns passos per arribar al resultat final.

 

Adults:són persones que els costa organitzar-se i gestionar els seus diners, solen tenir mala orientació i molta inseguretat. Els costa estimar velocitats i distàncies.

 

Com els ajudem des de casa?Cuinar junts es una bona idea per aprendre a calcular quantitats exactes, jugar amb les hores del rellotge, anar a comprar i qüestionant-lis coses simples (per exemple: si tenim 5 euros quants iogurts podem comprar si valen 1,50€), recordar un telèfon, repartir quantitats.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PAPIROFLEXIA! (pels més petits) ☺️

JOCS FÀCILS DE FER A CASA I APRENDRE JUGANT!